Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dobór drużyny - LoL

Stasio132

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Otóż jest taki problem że jak gram w LoL'a nie zależnie z kim

to trafiam na ludzi którzy nie potrafia grać,afczą,feedują itp itd.

O co chodzi z tym doborem graczy w LoL'u.Zawsze trafiam na słaby zespół

i nie da się grać.Ja prawie zawsze staty na plusie.Ale jak ktoś nafeeduje

przeciwny zespół to już nie jest tak łatwo mieć staty na plusie.Mało tego

,mój team to totalne zero,a przeciwny to graczę bardzo dobrze ogarnieci.

Moje pytanie brzmi: Oco chodzi z tym doborem przeciwnej oraz własnej

drużyny ? Od czego to zależy? Czemu od ponad pół roku co 2 team ( czasami)

co 1 ) to nieogary pomimo że ja i oni mają 30 lv?!

Opublikowano

Chodzi o to ze jestes slaby to tez slabych dostaniesz , jak ptorafisz grac to wyjdzie szybko , ja z brazu5 wyszedlem w 2 tyg do golda 4

Ciekawe.Proszę graj samemu przeciwko 5 i wygraj.Bo na team nie możesz liczyć bo feedują.

Chodzi Ci o normale czy o rankedy? Bo dobór przeciwników jest chyba ciut inny

I oto i oto.Na Aramach/Normalach/Rankedach team jest szokująco słaby

Na normalach zależy:

• Od Levela
  • Od Win/lose normali ludzi w drużynie

Na rankedach zależy:

• od MMR

Do tego lekko mają wpływ na to premade'y.

Dzięki za informacje.30lv i 241 wygranych ( tak ciężko jest wygrać jak co 2/1 team to nieogary ).Da się sprawdzić ile się posiada MMR i ile trzeba mieć żeby mieć "Normalny " team, już nie chodzi o jakiś pro tylko normalny który normalnie gra jak człowiek a nie jak bot i nie spami że ktoś jest noobem pomimo że on ma 0/20 lub 0/15 i żuca się w adc pomimo że jest supportem / junglerem pod ap ( 60 ap nunu ).Tak dokładnie takie miałem przypadki i to nie raz.

to jest jak totolotek :) nie ma opcji zeby wylizcyc czemu masz tak a nie inaczej

Z tym się muszę zgodzić.Grałem z kolegą z Gold I.Nasz team to był : Bronze IV - Silver III.A przeciwny natomiast to wszyscy Gold I - III.I graj tak jak masz team nieogarnięty.Osobiście byłem w Bronze II ( dotej pory najwyżej przez pół roku :/) ale jak zobaczyłem mój team jak grałem w Bronze II to mnie zszokowało.Były to Bronze I - III a mieli staty 5/12 , 0/10/5 .

Co tu zrobić? W Silver Division jest tak samo ? Jak się wybić jak reszta teamu to nie ogary?

Opublikowano

[...]

Dzięki za informacje.30lv i 241 wygranych ( tak ciężko jest wygrać jak co 2/1 team to nieogary ).Da się sprawdzić ile się posiada MMR i ile trzeba mieć żeby mieć "Normalny " team, już nie chodzi o jakiś pro tylko normalny który normalnie gra jak człowiek a nie jak bot i nie spami że ktoś jest noobem pomimo że on ma 0/20 lub 0/15 i żuca się w adc pomimo że jest supportem / junglerem pod ap ( 60 ap nunu ).Tak dokładnie takie miałem przypadki i to nie raz.

[...]

Co tu zrobić? W Silver Division jest tak samo ? Jak się wybić jak reszta teamu to nie ogary?

MMR nie można sprawdzić, można je natomiast oszacować na podstawie win/lose twojego jak i win/lose całej reszty obu drużyn (poprzez lolnexusa na przykład), oprócz tego niektóre strony całkiem nieźle szacują MMR (szacują = podają wynik prawdopodobny, który może się nieco różnić od prawdziwego MMR).

W każdej dywizji jest tak samo, ponieważ dywizja nie jest wskaźnikiem skilla i na każdej dywizji możesz spotkać trolla/feedera/afkera etc.

Jak się wybić? Skoro reszta team'u nie umie grać, to zawsze jest w nim jedna osoba, która grać umie lepiej od nich (skoro określasz ich jako "nie ogary" to zakładam, że grasz lepiej od nich) - Ty. I twoim zadaniem jest wycarrować ten team do win'a, nawet jeśli nikt inny się do tej wygranej nie stara.

Opublikowano

MMR nie można sprawdzić, można je natomiast oszacować na podstawie win/lose twojego jak i win/lose całej reszty obu drużyn (poprzez lolnexusa na przykład), oprócz tego niektóre strony całkiem nieźle szacują MMR (szacują = podają wynik prawdopodobny, który może się nieco różnić od prawdziwego MMR).

W każdej dywizji jest tak samo, ponieważ dywizja nie jest wskaźnikiem skilla i na każdej dywizji możesz spotkać trolla/feedera/afkera etc.

Jak się wybić? Skoro reszta team'u nie umie grać, to zawsze jest w nim jedna osoba, która grać umie lepiej od nich (skoro określasz ich jako "nie ogary" to zakładam, że grasz lepiej od nich) - Ty. I twoim zadaniem jest wycarrować ten team do win'a, nawet jeśli nikt inny się do tej wygranej nie stara.

Dziękuję za kolejne rady.Mimo to samemu jest ciężko wyccarować grę to ciągle staram się to zrobić i wychodzę często z dobrymi statami ale jak osoba w teamie ma 0/15 to ciężko jest wygrać.Jak dobrze wyccarować grę jeśli przeciwny team jest bardzo dobrze nafeedowany?

Opublikowano

W silver jest podobnie tylko z jednym wyjątkiem, można już spotkać ludzi ogarniętych ale jest to losowe czyli bardzo cześto wypada że gramy neutralnie na lini gdyż trafimy dobrego przeciwnika który tak samo jak my stara się wygrać, tak więc cs, cs i cs, a inne linie zazwyczaj przegrywają ... powiadacie pomóc ? ok - zejście z lini, po wieży na własnej lini i przeciwnik się farmi następnie farmą carruje jeślimy nie zgarniemy fraga ;p

Byłem w silver i naprawdę cieżko robi się w silv 1 bo przeciwny team to goldy 3/4/5 a nasz to silv 3/4 :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

W silver jest podobnie tylko z jednym wyjątkiem, można już spotkać ludzi ogarniętych ale jest to losowe czyli bardzo cześto wypada że gramy neutralnie na lini gdyż trafimy dobrego przeciwnika który tak samo jak my stara się wygrać, tak więc cs, cs i cs, a inne linie zazwyczaj przegrywają ... powiadacie pomóc ? ok - zejście z lini, po wieży na własnej lini i przeciwnik się farmi następnie farmą carruje jeślimy nie zgarniemy fraga ;p

Byłem w silver i naprawdę cieżko robi się w silv 1 bo przeciwny team to goldy 3/4/5 a nasz to silv 3/4 :D

Dokładnie.Grałem brandem na midzie przeciwko lux.Wygrywałem i miałem 4/0/2 natomiast lux 0/6 ( xin zhao wpadł z jungli na ks :P ).Poszedłem na 1 minutę może mniej pomóc na bocie bo nie ogarniali.Zabiłem 2 miałem 6/0/2 patrze a turet na midzie leży i lux ma o 30 last hitów więcej mimo że prowadziłem o 15.Tak to jest jak chcesz dobrze a wychodzi źle dla cb.Czy byłaby chętna jakaś osoba z silvera mi pomóc się wybić?

Opublikowano

Poprostu czysty przypadek czy wygrywasz czy przegrywasz. Dobiera ci takich sojusznikow ktorzy sa podobni do ciebie no ale jeden moze miec np. srebro bo trafil na dobrych sojusznikow sam jest zerem a drugi poprostu jest takim prosem ze sam carruje gry ale tego automat niestety nie wykryje i zbiera takich do jednej kupy

u1lc.png
Opublikowano

Poprostu czysty przypadek czy wygrywasz czy przegrywasz. Dobiera ci takich sojusznikow ktorzy sa podobni do ciebie no ale jeden moze miec np. srebro bo trafil na dobrych sojusznikow sam jest zerem a drugi poprostu jest takim prosem ze sam carruje gry ale tego automat niestety nie wykryje i zbiera takich do jednej kupy

Przypadek ? Przegranie 10 rankedów z rzędu to przypadek? Wątpie.Według mnie to jakiś pech albo cuś.Bo to jest nie możliwe 10 rankedów z rzedu przegranych bo w każdym był 1 afk / feeder / spamer ( ciągle spami na innych a sam nie jest lepszy )

Opublikowano

Dziękuję za kolejne rady.Mimo to samemu jest ciężko wyccarować grę to ciągle staram się to zrobić i wychodzę często z dobrymi statami ale jak osoba w teamie ma 0/15 to ciężko jest wygrać.Jak dobrze wyccarować grę jeśli przeciwny team jest bardzo dobrze nafeedowany?

Najlepiej do tego nie dopuścić, lecz jeśli już enemy złapał feeda, to już jest źle - jeszcze gorzej jest kiedy ta osoba umie wykorzystać zdobytego feeda. Tego drugiego wymagania niewiele osób spełnia, dlatego zwyczajnie czekaj i staraj się tego typka ubić, najlepiej mając przewagę liczebną (np. kiedy on farmi). Po 2-3 takich udanych akcjach ta nafeedowana osoba już nic nie potrafi zrobić, przez co inicjacja i wygranie teamfightów jest dla twojego team'u bardzo łatwa.

Dokładnie.Grałem brandem na midzie przeciwko lux.Wygrywałem i miałem 4/0/2 natomiast lux 0/6 ( xin zhao wpadł z jungli na ks :P ).Poszedłem na 1 minutę może mniej pomóc na bocie bo nie ogarniali.Zabiłem 2 miałem 6/0/2 patrze a turet na midzie leży i lux ma o 30 last hitów więcej mimo że prowadziłem o 15.Tak to jest jak chcesz dobrze a wychodzi źle dla cb.Czy byłaby chętna jakaś osoba z silvera mi pomóc się wybić?

http://www.mpcforum.pl/topic/324020-info-szukasz-przyjaciol-do-gry-zajrzyj/

Opublikowano

system doboru przeciwników zależy od poziomu MMR

Punkty MMR liczone są oddzielnie na poszczególnych mapach :

- Dominion

- Summoners Rift ( klasyczny )

- Twisted triline ( klasyczny )

- ARAM

- Gry rankingowe

- gry drużynowe rankingowe

- gry drużynowe ( 5 ludzi bez założonego teamu )

Dokładne wyjaśnienie systemu MMR :

http://forums.eune.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=579543&highlight=masa

Oprócz tego na autorskim forum LOL'a znaleźć można nieautoryzowane informacje o zawodności tego systemu, jego licznych defektach, przerwach w pracy powodowanych ostatnią niestabilnością serwerów głównych

mam nadzieję że pomogłem pozdrawiam.

16k7y4p.png

Opublikowano

Przed chwilą grałem i carrowałem grę w tf rozwalałem prawie każdego ( teemo ap ) no ale jak zwykle przegrałem czego? Bo mój team nafeedował akali oraz renektona oraz ashe oraz munda oraz diane ( przeciwny team ).I poradź sobię.Rozwale 3 ledwo a reszta pushnie.I taka to kur** gra w tego LoL'a jak cały czas przegrana tak się nie da grać.Tacy ludzie powinni mieć natychmiastowego bana i zakaz wstępu do tego typu gier ... .Jak tu kur** wygrać ?! Sory z góry za przekleństwa ale tak się nie da grać.Co z tego że ja mam 16/10 i rozwalam w 1vs1 każdego jak mnie atakują 5vs1 bo przeciwny team potrafi focusować natomiast mój ani troche.Miejcie supporta który na start składa łze bogini i nie kupuje wardów,Potem pisze że jest supportem posiadając jedynie rabadona i kostur archanioła ..... . Co ja mam zrobić by wreszcie wygrać i wydostać się z tego bronzu IV do przynajmiej Bronzu II bo już nie myślę o silverze bo nigdy tego nie dokonam jak będą mi się trafiać tacy ludzie.Dzięki wszystkim za tyle informacji.A teraz może ktoś mi powie jak mam wyjść z takim team'em z bronzu IV ???! To jest awykonalne nawet jeżeli carruje grę postaciami takimi jak aatrox/teemo/brand to nie da rady wygrać bo gram Sam przeciwko 5 dobrze grających osób.Nie no może nie sam ale gram 1,00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 vs 5.Tak te zera po przecinku i 1 to liczba mojego teamu.Wyjście z Bronzu IV bez dobrego kompana w moim wypadku jest awykonalne.Proszę któregoś dobrze ogarniętego gracza z silvera o pomoc.Bez tej pomocy dobrego gracza z silvera nie mam szans wyjść bo samemu całej gry nie wyccaruję choćbym miał od przeciwnego teamu lepsze staty/itemy itd.Jeszcze raz proszę o pomoc kogoś z Silvera w przebiciu się z tego cholernego bronzu... . Pomoże ktoś ? Kontakt na skype : sebastian13024 lub w LoL'u KoloMatuStasio12 ( tak wiem nick dziecinny ale gdy zaczynałem grę w LoL'a miałem 11 lat teraz mam 14 lat,tak wiem jestem jeszcze młody).

PS : Ale się napisałem :D

Oto wykres moich punktów ELO w ciągu roku

http://scr.hu/14j4/832bf

. Jak widzicie miałem 1,050 mam 870 ( wykres z lolking.net )

Edit 15:52

Właśnie miałem grac rankeda.Co o dziwo.KAŻDY KUR** miał iść na mida.....Nie wytrzymam ... 4 mida a ja ku*** może mam latać raz top raz bot i to sam ?! Wyszedłem w wybieraniu bo nie mogłem jak zobaczyłem 4 psotacie pod mida ...

Opublikowano

Proste nie umiesz carrowac tyle .

Mozna byc mocnym na lini a teamu poprowadzic nie umiec ...

Przed chwila grałem aatroxem i prawie wygraliśmy ( ja i 1 gostek tylko ogarnialiśmy reszta to nieogary ) carrowałem grę.Hmmm dobra.Zacznij z moim szczęściem do teamu w bronze IV i zobaczymy czy się wybijesz cwaniaczku.Bo wiesz pisać każdy umie....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...